Dag 16

Ja jag måste ju bara få visa hur det ser ut bredvid valplådan. Tequila är så nyfiken på valparna så hon har hittat sin plats i en sacosäck vi har i vardagsrummet. Detta gör att när hon ligger i den har hon full koll ner i valplådan och vad som händer där  och nu är det full rulle där vill jag lova!

Sedan när vi höll på och fotade igår så får man ju en del rätt roliga och söta bilder, och jag bara MÅSTE bjuda på denna bild! Visst är han väl för söt?!

Ha en fortsatt bra dag!

Dag 15

Ja dessvärre vart bilderna så mörka vi tog igår så det blev till att ta om dem alla igen. Och så passade vi på att väga dem samtidigt  och de följer alla sin kurva så fint! Så här kommer nu två veckors bilder och de skiljer sig verkligen bildmässigt då det inte är så poppis att vara stilla, ja ibland lyckas man inte ens få me hela hunden som ni ser men jag tror att ni blir nöjda ändå :P Det är även svårt att med bilder verkligen få deras rätta färg på bild.


Ha en fortsatt trevlig kväll och lämna gärna en kommentar du som är inne och läser, jag vet att NI är många =)

Dag 14 = 2 veckor

Ja så har vi kommit till dag 14 vilket innebär att valparna blivit två veckor! Som ni ser händer det saker varje dag med deras utveckling. Idag stod avmaskning på schemat och det var inte särskilt populärt =). Valparna får avmaskningsmedel som är pasta(mjuk massa), de är ju för små för tabletter. Det var nästan så man såg hur de grimaserade när de fick det i munnen. Ja så har vi även storstädat ur valplådan och till min stora förvåning såg jag att en av de små snart kommer att ta sig över :O...oh hjälp var min tanke och började genast fixa till plats för dem när det börjar bli dags att flytta ur den "lilla" valplådan. Har försökt ta personliga bilder, men oj så svårt det är nu när de börjar bli så rörliga. Har inte hunnit redigera och fixa till bilderna så ni får nöja er med en liten gruppbild idag =)

Dag 13

Idag är en stor dag! Flera av valparna har börjat att öppna sina ögon idag, och inte nog med det... flera staplar sig nu även fram på de fyra små benen. Lite vingligt än, men så underbart att se! =) 
Här kommer lite film att se och njuta av:Dag 12

Idag när jag kom upp höll alla valparna upp sina huvuden och stödde på sina framben, det var härligt att se! De försöker ta sig upp på alla fyra men vacklar omkull, men det dröjer inte länge förräns de är uppe på alla fyra ben :). Vi har även i dagarna diskuterat namn, jag har hela tiden sagt att om jag får en kull så ska denna var tillägnad min första Eurasier Ella som inte längre finns med oss utan är en Ängel. Därför har jag valt att alla i kullen skall heta Angel of i början av sitt kennelnamn. För mig är ett kennelnamn ett kennelnamn men det är kul när det finns en betydelse i det. Med erfarenhet vet jag att man som ägare sedan brukar namndöpa sin älskade hund till det som man själv känner för. Jag hade från början några namn klara men när jag började söka lite om änglar så visade sig att det finns massor med fantastiska änglar och dess betydelse. Så det blev lite ändringar och så här blir de nu namnsatta:
Rosa tik      -    Angel Of Dreams = Ängeln av drömmar
Blå hane     -    Angel Of Fire = Ängeln av eld
Lila tik        -    Angel Of Sunshine = Ängeln av solsken/solstrålar
Aprikos tik  -    Angel Of Love = Ängeln av kärlek
Silver tik     -    Angel Of Life = Ängeln av livet
Grön tik      -    Angel Of Heaven = Ängeln av himlen

Jag har fått massa fina förslag från er blivande valpköpare och är jätteglad över ert engagemang! Även om jag nu tog det slutliga beskedet själv vet jag att ni ändå inte blir ledsna då jag vet att ni tycker namnen är fina. Känns fantastikst att veta vilka engagerade och härliga valpköpare vi har och jag ser verkligen fram emot tiden framöver med er!


Ha en Trevlig Söndag!


Dag 11

För varje dag som går blir det mer rörelse och det är riktigt kul att se! Vilken dag som helst komer de även att börja öppna sina ögon. Alla äter och går upp i vikt bra vilket är skönt. Så här ser viktkurvan ut tom igår;

Vissa har ju skönare sovstil än andra =)


Ha en underbar Lördag!

Dag 10

Idag skiner solen igen, känns så härligt att våren är på väg! Snön smälter bort bra så min förhoppning är att de små ska kunna springa ut om några veckor. Det börjar bli mer och mer rörelse i lådan vilket är kul! Nu börjar de försöka ta sig upp på benen så smått, lite ostadigt men det kommer snart. Idag bjuder vi på en liten film där de äter men sedan är nöjda och ger sig av för att strax lägga sig och somna...

Önskar alla en trevlig Fredagkväll!


Dag 9

Ja igår upptäckte några att det saknades en valp bland porträttbilderna, tur man har vaksamma läsare/valpköpare så detta snabbt kunde åtgärdas . Och som någon sa som jag pratade med igår; att man ser verkligen hur de har utvecklats och växt på bara en vecka, och visst är det så! Nu börjar de även att hålla upp huvudet korta stunder när de tar sig framåt, och oftast står då även svansen rakt upp som en antenn, ser lite kul ut! Dag 8

Idag har vi klippt klorna på de små för första gången, eller rättare sagt min dotter Jennifer har varit så duktig och gjort det på alla. Man klipper inte alls mycket men det är viktigt att vänja dem i tid, samt att hålla dessa i trim så att de inte river Molly när de diar. Det var inte så populärt, de stretade emot och lät fasligt illa.. =)
Och så lite personliga bilder, denna gång ville den grå inte ligga stilla alls men bilden blev väl rätt ok ändå.  


/Tack till er som påminnde mig om att jag faktiskt missat en tös...stackars liten :P Men nu finns hon med också!

Dag 7 = 1 vecka

Nu trodde ni nästan att jag glömt uppdatera här va? Men nej då, jag fick bara ett oväntat besök av min kusin som är boende i Göteborg i vanliga fall. Ett mycket trevlig besök! Och självklart så ville hon ju inte bara träffa mig, nä det är väl inte så svårgissat att hon även ville se de små i huset.
Kan ni tänka er att valparna faktiskt blir en vecka redan idag, helt otroligt! Man ser verkligen hur de utvecklas dag för dag, trot eller ej men så är det. Färgerna kommer mer och mer på dem. Jag tror att de kommer bli red fawn men i olika nyanser, några mer mörka och någon mer ljus som Tequila, ev någon viltfärgad också. Men det återstår att se framöver om jag gissar rätt :). Tanken var att lägga upp personbilder men det har inte hunnits med så det kommer snart, men bild det får ni ändå. Denna är tagen av min kusin Veronica med hennes mobil. Alla ligger och sover så sött!


Och nu är det dags för mig att säga God natt för i dag, natti natti!


Dag 6

Ja idag har jag varit och jobbat, husse får passa valpar. Det har varit jättejobbigt att jobba när man vet att de små gulliga små puppisarna finns hemma...men men snart är det min tur igen :).
Natten har gått lite bättre än tidigare. Molly vill gärna in till oss i sovrummet och ligga på sin vanliga plats, nämligen under sängen. Men det blir inte så bra, då valparna behöver hennes värme och närhet. Så i natt stängde vi till kompostgallret som står runt valplådan och sa åt henne att stanna hos valparna. Det hela funkade jättebra, hon låg helt tyst och stilla och sov resten av natten hos dem små.
Valparna är inte alltid så lätta att fånga på bild och det kan bli rätt mörka bilder därav blir det ibland med en finare duk bakom. Alla bilder går att lägga i miniatyr och då kan man klicka på dem för att få upp dem i större format. Men jag vet inte vad ni gillar mest, stora el små man kan klicka på...lämna gärna din åsikt. Nedan stora bilder

Här sitter Fredrik och gosar med en av tjejerna. Han är så duktig med att hantera de små och Molly!

Ofta somnar man i högar på varandra, här två av tjejerna som sussar så sött i hop

Dag 5

Ja igår kväll beslöt vi oss för att flytta valplådan till vardagsrummet. Vi hoppades på mera lugn för Molly och det har det varit under dag/kväll. Nu har hon mer koll på oss än tidigare då hon låg i ett rum längst bort i huset. Men ev får valparna flytta in där när de blir större el så kommer halva vardagsrummet förbli en valphörna, vi får se vart eftersom vad som passar bäst. Dock sover hon lite oroligt så det blev till att ligga på soffan i natt. Jag vet inte varför hon inte riktigt kan slappna av på natten, men jag hoppas och tror att det kommer framöver. Valparna vägs varje dag och de går upp väldigt bra! Ska försöka göra en viktkurva så ni ser den, dvs om det hinns med annars kommer alla valpköparna att få detta med sig sen. Men här kommer dagsvikter:
Rosa tik    591gr
Blå hane   548gr
Lila tik      682gr
Aprikos tik 611gr
Grå tik     580gr
Grön tik   574gr(omärkt för tillfället på korten)
Har börjat ringa runt till alla intresserade, eller de till mig. Det är flera kvar, ja nästan alla känns det som. Men det går ju rätt mycket tid i telefonen när alla vill veta hur allt har gått och alla mår nu. Men detta är ju förståeligt och bara kul! Och kameran ligger vid valplådan så foton, ja det blir det hur mycket som helst men jag vet att detta är uppskattat!  
Har jag glömt något, nä tror inte det. Jooooo bilder så klart! =)


Dag 4

Sitter åter igen vid valplådan och bara tittar och tittar, man blir så fascinerad av de små. De ligger stillsamt och sover, helt plötsligt vaknar någon och snart är alla vakna. De är så snabba att kravla sig fram till Molly och maten, helt otroligt!
Molly vill fortfarande inte riktigt att jag lämnar henne och valparna, utan hon följer med om jag går någonstans. Hon har ännu ej släppt riktigt all päls på magen vilket syns på filtarna vi har i valplådan, alldeles fyllda med svart hundhår =). Hon är otroligt duktig att tvätta och hålla rent efter valparna.
Vi har på morgonen varit ute och Molly rullade runt i nysnön som kommit, det är något hon älskar att göra! 

 


Här ligger alla och snuttar för fullt

Ja sen somnar man hur som helst

Nästan alla sover

Och somliga somnar på mammas ben...

                             


Film

Ja första dagen då allt var klart filmade jag när alla valparna låg och åt. Kvaliten är inte den bästa men jag tror ni kan njuta lite ändå :)

Ja annar så ser det så här mysigt ut när man ligger och sover, denna har somnat så fint på mamma Mollys ben


Valparna 2 dagar!

Ja nu har det gått 2 dagar sedan valparna kom till världen, 5 tikar och 1 hane! Alla äter och mår bra, Molly sköter om dem väldigt bra. Lämnar jag valprummet så springer hon strax efter och hämtar mig igen.
Telefonen och mailen går varm ang valparna. Dock känner jag att jag inte riktigt hinner med men har nu börjat att försöka svara alla så gott det går. Valparna kommer ju trots allt i första hand just nu!
I denna ordning och i vikt kom valparna:
09:00  Tik rosa       460gr
09:10  Hane blå     425gr
09:35  Tik lila         470gr
09:59  Tik aprikos  450gr
11:53  Tik grå        450gr
12:40  Tik grön      432gr
Klicka för att få upp billderna i större format


Igår hade alla valparna redan gått upp mellan 20-30gr. Det är så härligt att höra när de ligger och snuttar =)
Och ibland kan det se ut så här, alla i en stor hög:

Det var allt för idag, men vi försöker återkomma snart här igen!

 


RSS 2.0