Dag 46

Ja idag är det Valborgsmässoafton och brasorna tänds och vi hör studenterna sjunga för att fira in våren! Vädret har varit blåsigare än tidigare och regnskurar har vi fått. När det duggat har vi hållt hos kvar ute då de inte bekommit valparna, men när det kommit större skurar ja då har vi dragit oss in.
Det är tur att jag har vakna valpköpare som upptäcker mina fel som jag gör...och jag erkänner att jag är lite förrvirad med alla namn osv, jag nämnde ju det redan igår för er =)
Igår var vi ju som sagt med på det engelska bröllopet och jag utlovade er bilder ifrån det. Så här vackra var vi när våra prinsessor och vår prins deltog...

Ex Amino´s Angel Of Dreams - Akina

Ex Amino´s Angel Of Fire - Aros

Ex Amino´s Angel Of Sunshine - Tindra

Ex Aminos Angel Of Love - Nikki

Ex Amino´s Angel Of Life - Exa

Ex Amino´s Angel Of Heaven - Nala
//Ha en fortsatt Trevlig valborgsmässoafton!

Dag 45

Ja idag har vi varit på bröllop, hur det ser ut det får ni se imorgon för vi hann inte riktigt få in de bilderna.
Hade tänkt publicera en film istället på hur fint de sjunger för oss varje morgon när de vaknar, men vips så var filmen raderad ur kameran...så det blev ingen film heller :(.
Nästan alla valparna har fått sina namn nu satta av sina nya ägare, jättevackra namn! Vi försöker att kalla dem för det, men det är svårt...! Man är så van att säga rosa, blå, lila osv, men vi försöker jag lovar :)
Öronen har börjat att resa sig och på en del lite mer än andra, det ser jättekul ut! Idag vaknade Nala(grön) med ett öra upp och ett ner.
Men nu några få bilder innan vi gick på bröllop...

Tindra(rosa) leker med den stora flodhästen...

medans andra sover tätt ihop. Aros(blå) verkar ha hittat en skön sovstil men jag undar jag om den är så skön egentligen...men han har ju sin fina syster Aprikos tätt bredvid sig så då är det nog bra...

medans Exa(grå) vill varken leka eller sova utan sitter och bara tittar på dem andra...
Ja mer än så här blev det inte idag, men mer kommer imorgon istället, jag lovar!
/Ha en jätteskön fredagskväll!


Dag 44

Vi är uppe med tuppen som alltid och varit vakna ett tag. Redan har vi ätit frukost och varit ute en rätt lång stund. Men det är så enkelt att lära hundarna när man går ut för att göra sina behov efter att man sovit. De flesta går oftast ner direkt på gräset och gör det dom ska. Sedan lite mat och bus gör att man sedan somnar om igen.
Här kommer nu 6 veckorsbilderna på var och en och det fick bli miniatyrbilder denna gång, så klicka på dem för att se dem i större format, men det kändes så härligt att få dem alla 6 bredvid varandra =) Ett otroligt fint gäng som jag är så otroligt stolt över och det kommer bli så svårt att skiljas ifrån dem även om jag vet att de kommer att få så fina hem!
  
Rosa                 Blå                      Lila                
  
Aprikos               Grå                   Grön

//Önskar er alla en Toppendag!


Dag 43

En dag ute i vårsolen men lite mera moln och kyligare i luften, men valparna tycker detta väder är så härligt att vistas ute i. De alla leker med leksaker, med varandra, försöker gräva sig ur hagen vi gjort.. =) Vi har nämligen gjort en hage då tomten är stor och har alldeles för många kryphål som inte är så lämpade för valparna. Meningen var att vi skulle ut och åkt lite bil idag men det blir inte riktigt som planerat ibland. Detta får vi ta en annan dag istället.
Idag har också alla valpköparna fått besked vilken av de små som kommer att bli deras, och alla blev så nöjda och glada! Jag ser så fram emot tiden med mina härliga valpköpare framöver och få följa valparnas utveckling!
Meningen var att bilder på respektive valp skulle komma idag men tiden har gått åt till telefonsamtal så jag får fixa till det imorgon.
Här några andra härliga bilder som redan ligger klara i datan från igår

Syskonkärlek kanske man kan kalla detta eller? Rosa och Grå

Men mamma vänta på mig!!!

Grön gömmer sig under stolen, här kanske hon inte kan fota mig eller vad tror ni?
//Önskar alla en fortsatt trevlig kväll!

Dag 42 = 6 veckor

Ja det är inte klokt, men valparna är redan 6 veckor gamla!!! Nu gäller det att njuta av de sista veckorna innan de flyttar till sina nya hem. Idag fick vi regnväder under kvällen så vi har spenderat en tid inne i köket. Men det är inget som hindrar valparna, det är fortfarande full lek och det finns massa kul att hitta på, ja varför inte krypa i en tom skokartong


Ja och två fick man också plats i den...

och så blir man trött av att leka och alla har vi våra sovstilar!
Och så har vi haft trevligt besök idag av Leif och Gunilla, som tur var hade det inte börjat regna än då. Och jag måste bara få säga TACK så jättemycket från mig/familjen och hundarna! Trodde påsken och allt gottigottgott var slut...men jag tror det räcker ett tag till och måste bara visa er. Men vi hinner kanske ändå fixa till bikini figuren till sommaren, eller vad tror ni ;)

Önskar er en fortsatt Trevlig kväll, av den lilla stund som är kvar på dagen =)

Dag 41

Lika underbart väder idag och vi har tillbringat den ute även idag =). De leker och skuttar, man märker deras personlighet mer och mer men måste säga att det är ingen direkt som utmärker sig som den starka ledaren eller den som är lite mer skygg utan alla är väldigt jämna i sitt temparemant. Vi får se hur det utvecklas framöver. Vi hade besök igår kväll och haft det även idag på dagen. Nu har nästan alla familjer varit hit en gång till för att se på valparna igen och kommentaren har oftast varit; -Oj jisses vad stora de blivit sen jag var här sist! =) Och visst har dem det, de växer ju och utvecklas varje dag.

Mina foppatofflor gillar dem att tugga på, säkert för att det är mjukt att tugga på eller vad tror ni?

Och så lite bus med Tequila

Vadå, ska man dricka ur denna skål...det är väl inge kul heller!
/Ha en fortsatt skön Annandag Påsk!

Dag 40

Påskdagen lider mot sitt slut...ännu en fantastisk bra dag. Idag har vi haft lite trädgårssyssla vilket innebar att vi var tvungna att göra en hage åt valparna på framsidan tillfällligt då vi inte har något staket där. De anpasse sig lika bra till detta som alltid. Men det var lite mindre, det märks att de är vana att ha stor yta att springa på annars. Så efter någon timme var de tillbaka igen. Fredrik har även idag lekt med dem, ja även min äldsta dotter fick jag se krypa genom agilitytunneln idag, inte varje dag man ser det inte!

Vackra lila ligger och håller utkik på de andra

Lika som bär kan man väl nästan säga =)

Våran stillige kille!
/Ja det var allt för idag och vi önskar er en God natt!

Dag 39

Idag har vi varit ute sedan kl 7 i morse så man känner sig lite trött nu och även valpisarna sover väldigt tungt och har gjort i över en timme nu. Men snart vaknar dem igen för lite bus och en sista måltid innan vi gör natt. Fredrik har idag kört sin radiostyrda bil och det var ingen som direkt blev rädd för den, snarare tvärtom. Någon la tom sin tass på den så att den stannade upp och inte kunde köra mer, lite kaxigt faktiskt :) Och bilder ja det får man ju hur mycket som helst. Jag försöker förutom här uppdatera i galleriet som ligger under valpkullar, så glöm inte att kika in där också ibland.

Vår blå har upptäckt en kul boll att leka med

Söta aprikos

Fina grön

Ha en fortsatt skön Påskafton!

Dag 38

Ja det var nästan så jag glömde bort detta idag, men som tur var gjorde jag inte det =). Ja jag kan inte säga annat än helt fantastiskt väder! Imorse när vi åt frukost vid 7 hade det dock regnat och det kom lite dugg. Men detta hindrade oss inte från att vara ute en stund. Det är lättare för valparna att gå ut när de vaknar och göra sina behov samt att de har mer att "upptäcka" och hitta på ute. Energin de har är enorm, önskar att man kunde få en del av den ;-). Tequila är mer och mer med valparna, en liten extra lektant, inte illa! Hon är så snäll och go med dem små. Här kommer lite bilder från dagen


Ha en forsatt trevlig kväll!

Dag 37

Vädret håller i sig och vi tackar för det! Vi får passa på att njuta och vara ute så mycket det går, man vet aldrig hur morgondagen ser ut. Vi har idag haft flera besök av både valpköpare och andra intresserade av rasen. Har fått en massa fina påskblommor och påskpaket, TACK snälla ni!!! Har gjort ett försök att ta ståbilder, det är inte det lättaste när valpen bara vill skutta omkring och busa. Men så här blev resultatet


Rosa

Blå

Lila

Aprikos

Grå

Grön

Önskar alla en forsatt Trevlig Skärtorsdag och hoppas att ni hittar till Blåkulla!

Dag 36

Halloj i värmen :) Jennifer vid datan igen....

Idag har vi varit ute en massa och busat, Anneli var först här på förmiddagen och då passade vi på att klippa klorna på de små.
Sen kom min barndomsvän Linnéa på besök och gosade (se bild nedan) och till sist men inte minst kom mammas kusin Joakim över och lekte med valparna. Det har varit en toppen dag och vi har haft vädret med oss, bus och lek som vanligt och det vackra vårsjungandet i valphagen klockan 6 imorse ;)

KRAM & TASS!! Njut av bilderna....

Linnéa med valp

Joakim med valp.

Ex Amino's Angel of Life.

Här sjunger de in våren!!! :)


Dag 35 = 5 veckor

Ja så är nu valparna 5 veckor!

De leker och busar, de börjar bli riktigt tuffa. De hoppar och skuttar i väldans fart!!
 
Helen har varit här hela dagen och hållt barnen och valparna sällskap, de tackar de för!

Idag blev det en sen uppdatering då vi på kvällen har haft besök ifrån Helsingborg. Vi fick även besök av flera grannbarn som så gärna ville hälsa på valparna och detta är mycket bra träning för dem. De alla var väldigt nyfikna på dessa barn.
Sedan i köket tog vi idag fram dammsugaren och satte på den. Jag lät den stå stilla men vara på för att inte skrämma någon. Alla kom fram förr eller senare och luktade på den, sedan var den inte så intressant längre.
Önskar alla en fortsatt trevlig måndagkväll!


Dag 34

Hej hallå!
Jennifer som skriver... Jag och mina syskon har denna vecka påsklov och det är vi som är hemma med ullbollarna :)

Dagar och nätter, Ja när 5 sover är ALLTID 1 vaken. Det är inte samma valp heller varje gång utan de turas om och för ett hujeda liv! :P

Idag har vi varit ute och myst på tomten i solen se bilderna nedan som är tagna från igår och några idag.


Bollen är en rolig leksak, den gillar dem alla!

Att sitta i luvan och kolla ut är mys <3

Ligga och vila på altanen så mamma kan fota jaaa, det är inte heller fel.

Ex Amino's Angel of Sunshine tittar på Rambo(se nedan) och vill stå lika elegant som han gör!

KRAM & TASS // Jennifer

Dag 33

Ja vädret har varit helt otroligt fint även idag vilket gjort att vi tillbringat mestadels av dagen ute. Det märks att det är mer för valparna att upptäcka och de blir genast mycket tröttare än vad de blir inne. Vattenskålen fungerar mer som ett bad än att dricka ur =). De klarar trappsteget otroligt bra nu med jämförelse bara för några dagar sedan. Man börjar att upptäcka gräset, löv och kvistar på marken. Otroligt kul att beskåda deras uttryck när de upptäcker något nytt.Önskar alla en fortsatt Trevlig söndag!


Dag 32

Även idag har vi haft långväga valpbesökare. Vi har haft en mycket trevlig dag tillsammans med dem både inne och ute. Och valparna har varit med där vi har varit, så klart! Valparna är otroligt duktiga att göra sina behov direkt när man sätter ner dem i gräset. Jag hoppas vi får fint väder under de nästkommande veckorna också. Och tiden kommer att gå så fort så det gäller att försöka njuta av varje dag nu. Tog en massa bilder när jag själv nyss var ute med valparna, men upptäckte nu att jag hade kameran på fel bildinställning så det blev inte många bra bilder alls, ja nästan ingen :(. Fast jag är ju lite kräsen också ;). Men här kommer några

Nu ser vi fram emot en lugn familjekväll och vi önskar även er andra en mycket trevlig Lördagskväll!

Dag 31

Idag har vädret varit fantastiskt ute och vi har varit ute länge. Valparna är fantastiskt duktiga, nästan alla de små kissar direkt på gräset när man sätter ner dem där. De leker och busar med varandra, springer i tunneln, smakar på gräset, plaskar i vattenskålen, ja de har verkligen kul! Ja så har min vän Eva varit här och det var kul att höra att hon tyckte att kullen såg jämn och fin ut! Så fick vi även långväga besök av en valpköpare, så roligt att få träffa dem igen och de hade nog lite svårt att slita sig ifrån sin lilla goding när de gick.Och fina blommor har vi fått...TACK SNÄLLA!!!
Så måste jag bara få säga att jag känner mig så stolt över att fått så otroligt fina och härliga valpköpare! Jag ser redan nu fram emot tiden med er efter att valparna har flyttat härifrån hem till er <3

Ha en jätteskön Fredagskväll!

Dag 30

Wow idag har solen tittat fram och vi har varit ute för första gången! De tussade fram som om de inte hade gjort annat, i alla fall uppe på altanen. Lite svårt har de för trappan ner till gräset men de grejade det bättre än vad man tror. Vi har både leksaker samt tagit fram en tunnel för de små att leka med. Och ingen visade någon rädsla för tunneln utan traskade glatt igenom där. Nedan lite härliga bilder på de små från dagen

Och ni alla som läser, lämna gärna lite kommentarer också så blir det roligare för mig att skriva här! Ha nu en fortsatt trevlig Torsdags kväll!


Dag 29

Nu så kommer de efterlängdade korten som jag vet att ni väntar på, 4 veckorsbilderna! Idag blev de tagna utomhus för att få lite annat ljus på valparna.

Rosa tik

Blå hane

Lila tik


Aprikos tik

Grå tik

Grön tik


Dag 28 = 4 veckor

Idag har valparna blivit fyra veckor, alltså halva tiden tills de ska flytta till sina nya hem. Från början känns åtta veckor väldigt långt men jag kan säga att dagarna går i väldans fart! Idag står avmaskning på schemat och det är inte populärt men behövligt. Även klorna ska få bli klippta då de växer som ogräs :)


Även vägning är det dags för, få se om valparna får plats i bunken längre som vi använt oss av tidigare, vad tror ni?

Sist men inte minst ska vi även försöka få till porträttbilder.
Ha en fortsatt bra Tisdag!

Dag 27

Ja så har ytterligare en dag gått och vi har haft ytterligare ett mycket trevligt besök! Idag sken solen och det blåste inte lika mycket, graderna har stigit rätt rejält men jag föredrog att ändå hålla valparna inne.
Det har som sagt börjat bli mer fart på valparna, det har ni ju hört förut men nu menar jag mer fart och mer vet jag att det kommar att bli. De börjar nu så smått att smaka på tårna om de får läge, även om det ännu ej gör så ont så känns tänderna rätt så rejält =). De börjar leka mer med varandra än tidigare och det ser riktigt kul ut!
Och dessa bilder säger nog mer än ord...


Tequila är en mycket bra storasyster! Hon springer direkt till valphagen när någon piper och ser till att allt står rätt till. Och de får gärna en eller flera små pussar...
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dag 26

Idag tog vi ut alla valparna i köket för att få lite miljöombyte samt att de har mer plats att springa där än i deras hage. Det var rätt poppis men lite halt till en början. Vi fick besök av en vän och hennes son, fantastiskt och se samspelet mellan barn och valparna.
Vädret har varit fantastiskt fint idag så vi har även varit ute och försökt få till en hage där valparna kan få hålla till när det väl är dags att få gå ut. Men det är fortfarande alldeles för geggigt samt att det blåser så mycket så jag vill inte riskera något.
Bjuder på lite bilder på valparna tillsammans med min väns son, man kan nästa se vad han tänker eller hur? 

(Klicka för större bilder) Önskar alla en fortsatt skön Söndag!


Dag 25 och Jennifer Gästbloggar

Hej alla goa och glada läsare!

Nu tog jag tag i saken att blogga idag! Valparna växer,äter, sover och leker.
Idag har vi haft besök av Yvonne och Per, nu har vi Helen och roger på besök och jag lovar att de är mycket valpgos :)

Jag bjuder på 2 bilder här nedan....
Kram och tass från Jennifer m de små <3


Dag 24

Ja det är mer fart i lådan för varje dag som går. De börjar leka med varandra på ett helt annat sätt än tidigare. De börjar hitta till leksakerna så smått, bollen är mest populär och de försöker putta på den. Till helgen blir det mer besök och vi ska även försöka se om vi kan få till en hage utomhus tills dess att de är redo för att gå ut.
Bjuder på en härlig bild som togs igår av Anneli

Önskar er en Trevlig Fredags kväll!

Dag 23

Ja idag har vi haft äran och haft vårat första besök. Dessutom fick jag lite hjälp med passning av valparna några timmar då det kört ihop sig på jobbet, Tack Anneli och Simon för det! Det var otroligt roligt att få höra alla fina kommentarer om de små. Nog är de så härliga allt! Och idag fick vi en bra bild på när de äter. Man ser verkligen inte fatet när de äter, de uppskattar maten så mycket! Men efter en liten stund så åker maten gärna över kanten och ner på tidningarna, men de äter de så fint upp också. Idag var Molly snabbt där och ville gärna hjälpa till att äta upp, men hon fick gott vänta lite.

Efter maten sussar man så sött igen....mysigt att ligga på de mjuka leksakerna!

Vi önskar alla en fortsatt trevlig kväll! 

Dag 22

Ja idag så har vi tagit 3veckorsbilderna och jag kan säga att det är INTE det lättaste längre :P. De vill inte gärna sitta stilla och de är så snabba iväg, så man får passa så de inte far iväg från bordet. Som tur är har jag ju hjälp men fick vänta lite på den. Men här kommer de nu

Och jag hoppas att ni har ordning och reda på vem som är vem nu ;), men jag har lagt dem i samma ordning som dem kom och som jag gjort varje gång =)
Ha en fortsatt Trevlig kväll!

Dag 21, mer film

Ja jag kan ju inte annat än låta bli att visa er detta, jag lovar att ni kommer att få ett gott skratt och jag hoppas och tror det blir lite kommentarer här sedan =) Känns som om de kommer bli matmonster allihopa precis som mor sin. Ha en trevlig stund!

Dag 21 = 3 veckor

Ja idag blir valparna 3 veckor!!! Det är dags för de små att börja få prova mat och det blir spännande att se deras reaktioner och vad de tycker, ska försöka fånga det på bild åt er. I slutet av veckan börjar det att komma besök vilket vi ser fram emot. Det blir både valpköpare och bekanta som kommer för att se de små underverken, och jag kan säga att det går inte att jämföra att se dem i verkligheten mot bilder! Hade idag tänkt bjuda på några filmer men det får bli endast en kort en, de andra blev så mörka så det går inte att använda dem tyvärr...men håll tillgodo med denna korta filmsnutt. Och även om kvaliten inte är den bästa så kommer ni se deras aktivitet och framförallt höra hur de låter =)


Ha en fortsatt bra dag!

Dag 20

Ja nu så märks det att de börjar bli större. Molly har hittills tvättat och hållt rent så bra efter dem små, men nu blir de större och de sätter sig och kissar när de vaknar så det blir lite mera att tvätta och hålla efter. Flera av dem hittar redan till tidningspappret, vet ej om det är något magiskt med det men det känns nästan så:)
De börjar faktiskt bita/busa lite mera med varandra som jag nämnde häromdagen och ibland så slår man lite bakut och då kan det se ut så här =)

Från busig till att somna så fort och då smälter man ju när man ser de sova så här sött...

Önskar er alla en fortsatt Trevlig Måndag!

Dag 19

Ja det känns som det alltid är något att fixa med men idag är det "bara" en mysdag har jag bestämt, det är så himla härligt att bara få njuta av de små. Att bara sitta och se på valparna är så härligt och när de väl vaknar så är det riktig ful rulle och det är jättekul att titta. Benen är ju fortfarande lite ostadiga att gå på men trots detta så är de så snabba! Och om Molly inte är där och kliver in till dem så blir det ett fasligt pipande och snabbt som attans hittar de fram till henne. Och det märks att de börjar bli större, det är mer trångt vid matbordet så att säga =)

Och så viktkurvan som jag lovade. Kanske kan det diffa något då det inte är det lättaste längre att få dem att ligga stilla på vågen =) Oftast blir det vägning två gånger för att se så det inte är helt fel.

        Rosa               Blå                Lila           Aprikos             Grå             Grön

Önskar alla en Trevlig Söndag!

Dag 18

Ja klorna är klippta och det är vilda protester på en del när det görs vill jag lova. Men jisses så fort klorna växer! Vi har även tagit nya vikter och kurvan kommer läggas ut imorgon när jag lagt in dessa i filen. Har även fixat till en del bilder som läggs upp i valpgalleriet, för det glömmer ni väl inte att vi har ett också? Och ja dagarna går med stormsteg framåt och snart kommer vi invaderas av massa valpbesök, ska bli så trevligt! Men så bjuder vi så klart på lite bilder från dagen och önskar alla en fortsatt trevlig Lördag!

Rosa tiken har hittat en leksak...

Mera fart på dem små...

Den gröna vill gärna smaka lite på sin bror...

Fredrik hjälper till att socialisera de små, här lite gos med den Aprikosa tiken

Dag 17

Nu har valparna flyttat ur valplådan och fått en större inghägnad att vara i. Igår var nämligen flera stycken på väg att kravla sig över kanten och det vill man ju inte ska hända. Kanske gjorde vi valplådan något för låg, men alltid lär man sig något. De har nu större plats än tidigare och Molly såg lite fundersam ut när ena valpen var längre ifrån henne. Hon pep och gnydde, tittade på valpen, tittade på mig, Jag kände att hon var bekymrad och säkert undrade hon nog hur hon skulle få valpen intill sig. Molly fortsatte och gny och efter en liten stund så kom den kravlandes till henne av sig själv. De är så duktiga så! I morse vaknade jag nästan i lite av panik, jag hade inte hört valparna en gång i natt. Hade det hänt något? Rusade upp och in till dem, men nej då inget hade hänt. Alla låg de där och sov så sött!


Lite leksaker har de fått också och någon föll genast för en boll, åtminstone som en huvudkudde =)
Önskar er alla en trevlig Fredag!

RSS 2.0