Summering

Det har varit en helt fantastiskt resa att följa denna valpkull från första stund tills leverans! Från planering av hane, träffa valpköpare, parningsresa, innan man visste om Molly var dräktig, innan valpning osv. Att sedan få finnas här så nära och se hur valparna utvecklas dag för dag samt förbereda dem för sitt nya hem har varit helt fantastiskt! Vår Ex Amino´s Angel Of Life "Exa" har vi beslutat oss för att behålla i vår ägo, men hos fodervärd.
Jag skapade denna blogg på skoj men kunde väl aldrig tro att vi skulle ha så många läsare som vi har haft varje dag:) Den har varit väldigt omtyckt vad jag förstått, tack alla ni som läst och kommenterat här!
Stort tack till min familj som hjälpt till så mycket som de har gjort för att göra detta möjligt, ni är underbarast <3 Vill även tacka alla som har hjälpt till, stöttat och gett mig råd under vägens gång!
Sist men inte minst, bilder ifrån allas flyttdagar kommer här:
  
Ex Amino´s Angel Of Dreams "Akina"  Ex Amino´s Angel Of Fire "Aros"
Simon & Anneli                                  Cizzi
  

  
Ex Amino´s Angel of Love "Nikki"        Ex Aminos Angel Of Sunshine "Tindra"
Gunilla & Leif                                     Hasse & Jeanette
 
Ex Amino´s Angel Of Life "Exa"           Ex Amino´s Angel Of Heaven "Nala"
Helen & Roger                                   Yvonne & Per

<3 Önskar nu Er Alla Stort Lycka Till Framöver <3 Jag vet att ni kommer att få det så bra och att vi även kommer att synas snart framöver. Vem hade kunnat gissa att man skulle få så fantastiska valpköpare! Att redan nu höra alla era planer för dessa små... ja jag kan inte annat än bli STOLT som uppfödare! Ser så fram emot att få följa denna kull vidare i livet!
//Tack för denna tid i bloggen och hälsar Er alla välkomna åter till hemsidan, Madeleine


Dag 56 = 8 veckor

Ja idag är valparna 8 veckor! Vädret har varit som en riktig sommardag med strålande solsken och upp emot 21 grader i skuggan. Det blev väldigt varmt mitt på dagen så vi bestämde att göra ett litet vattenbad till valparna
Vi hällde vatten på en bricka och detta var väldigt uppskattat!

Vissa badade mer än andra =)

och skuggan drogs de alla till. Här är alla 6 samlade en sista gång....idag var det nämligen dags för 2 st av valparna att flytta till sina nya hem. Det kändes konstigt att säga Hej då till dem, men jag vet att jag snart få återse dem igen vilket underlättar en del. Samt att jag vet att de kommer att få det så bra i sina nya familjer! 
Nu flyttar någon valp varje dag tom Lördag och jag kommer inte uppdatera här förräns alla flyttat. Då blir det en sk "flytt summering"  med lite flytt och 8v bilder på valparna! Ska även uppdatera en massa på vanliga hemsidan, men tiden räcker inte riktigt till just nu :)
//Önskar Er en fortsatt trevlig Tisdagskväll!

Dag 55

Nu äntligen verkar det som om bloggen fungerar igen efter driftstörningar och jag hoppas att den ska göra det dem sista dagarna också.
Idag var det som sagt en stor dag, dags för veterinärbesök och chippmärkning, vaccinering samt besiktning. Det gick bra att åka bil dit. Vi fick mycket uppmärksamhet på gatan utanför kliniken, "små nallebjörnar som var ute och vandrade =)! Väl inne på kliniken var de nyfikna och sprang omkring inne i rummet. Kopplena for hit och dit innan vi hann ta av dem. En efter en tog vi dem och de fick först sin vaccinering sedan chippmärkning. Det är mycket papper som ska fyllas i och det är viktigt att allting stämmer överens med namn, mikrochipnr osv. De alla var otroligt duktiga! Sedan var det dags för veterinären att gå igenom de alla en för en. En sk veterinärbesiktning. Även här var de så duktiga fast hon kände, klämde och drog i benen, svansen, kollade tänder, öron osv! Alla blev väldigt trötta och somnade så sött på golvet sedan. Ja vi fick helt enkelt bära ut dem till bilen efteråt :). Men det tog inte så lång tid så var det full rulle i bilen igen. Vi stannade även vid mitt jobb där alla fick komma och se på dem, och jag kan säga att de alla tyckte att de var så fina och mysiga!
Det blev inte så många bilder, det glömdes liksom av under tiden vi höll på. Men en bild fick vi i alla fall till, bättre än ingen =)

Imorgon börjar det bära av till nya hem och det är med blandade känslor, jag kan verkligen inte förstå att de redan är 8 veckor imorgon!. Men jag känner ändå att valparna är redo att flytta till nya äventyr! Det är svårt att ge 6st valpar det de nu behöver då de kräver så mycket mera. De vill ut och upptäcka världen och det kommer de att få göra med sina nya mattar och hussar som varmt väntar på dem!
//Önskar Er alla en fortsatt trevlig Måndagkväll


Dag 54

Wow vilket underbart väder vi har!! Idag har vi varit ute hela dagen. Vi har klipppt klor och det vill jag säga att en del inte tycker om! Detta blir prövning för några av de nya ägarna men det är bara att träna på. Eftersom det är dags för veterinärbesök imorgon och vi hade så fint väder så passade vi på att bada hundarna ute idag. De blev lite förvånade när de blev stoppade i en balja med vatten. Men det var ingen som direkt försökte ta sig ur direkt, det var lite förvånandsvärt tycker jag. Jätteduktiga valpar! Har idag fått hjälp av Fredrik med fotograferingen vid badningen och så här såg dem ut, en del i baljan och en del efteråt...

Nala

Exa

Tindra

Akina

Nikki

Aros
Ja imorgon är en stor dag som sagt och det känns lite pirrigt. Tyvärr fick jag inte hem någon veterinär så vi ska ta oss till kliniken imorgon, blir en spännande resa!
//Vi önskar Er en fortsatt Trevlig Söndag!

Dag 53

Ja nu närmar sig vacc, besikting m.m och även flytt med stormsteg!
Vi åkte igår till Lidköping för att ställa ut Rambo och lämnade Peter och 2 barn hemma med Molly, Tequila och de 6 Pirayorna, Ja med dem orden beskrev Peter valparna =). Han hade legat ute på altanen i den underbara solen med valparna som tyckte att det var SÅÅ roligt att bita och riva och slita och dra i kläder, öron, tår och allt de kommer åt :) Dem är ljuvliga dem små liven och redo för nya äventyr!


Här har vi Exa som vält matskålsställningen och ligger och försöker äta upp den...

Akina försöker äta upp köksskåpet...

Tindra om ligger ner så man får fota...

Nala spanar ut på sina syskon som busar runt...

Nikki & Aros vilar efter allt bus...
// Ha en fortsatt trevlig lite senare Lördagskväll!!

Dag 52

Idag vaknade vi upp med -1 grad, men solen var på väg upp i horisonten =) Riktigt kyligt var det, men valparna gick så glatt ut ändå! Det har sedan dess varit fulle på valparna och de springer ut och in hela tiden men väljer mest att stanna utomhus.  
Sedan så kommer Fredrik hem ifrån skolan och då ser det ut så här 


De blir så glada och rusar till honom när han kommer hem! Han brukar alltid ta sig en stund och sätta sig ner och gosa med dem. Han tycker att de är så gosiga och roliga, men att de numera biter rätt hårt =)
//Önskar alla en fortsatt Trevlig Fredag!


Dag 51

Idag började dagen med lite duggregn men vi har sedan haft uppehåll och det har torkat upp ute. Vi har nu passat på att vara ute en längre tid och det har sett ut så här

Nala, Akina & Nikki

Nikki & Tindra
Tindra
Det märks att de blir mer trötta när de har varit ute och lekt, det är säkert den friska luften som gör det.
Jag är ledsen att inte alla valparna alltid är med på bild, men visssa är svårare att få med på bild än andra och ibland är de ur bild när kameran väl är framme. Och jag tror inte att ni vill se sova bilder hela tiden...
Nu ser det väldigt mörkt ut på himlen och jag tror vi snart får regn igen, men vi får vara tacksamma över de timmar vi har fått ute idag. 
//Önskar Er alla en fortsatt Trevlig dag!

Dag 50

Ja ytterligare en dag med regn men dock med lite uppehåll emellanåt. Det har inte varit många grader om natten och de tidiga morgnarna så då har de fått komma in så att de inte blir kalla. Men att busa inne det kan de också, tunneln har fått flytta in och den gillar dem skarpt!

Nikki
Bakdörren har stått öppen nu under dagen då tempen stigit till hela 5grader. De har i och med detta kunnat få gå ut fritt när de vill. De flesta springer ut och in mestadels hela tiden, och några vill ALDRIG komma in...
ExaNala
Ja och när de väl kommit in ja då är det fullt ös igen till medvetslös...=)
Akina
Men så jag då, glöm inte ta bild på söta mig?
Aros
Tack för alla gårdagens fina kommentarer <3 Jag vet att de alla kommer att få det så bra i sina nya hem.
Är ledsen att kommentarerna kommer dubbelt ibland och ibland inte med alls, men det verkar som om de har problem med detta här där jag bloggar :(.
//Önskar Er en fortsatt Trevlig Onsdag! 

Dag 49 = 7 veckor

Ja idag har vädret inte varit så roligt, det har snöat, regnat och blåst!! Vi har därför hållt oss mestadels inne men så fort de vaknar har jag öppnat bakdörren och de har sprungit ut direkt på gräset och kissat, så duktiga!!! Visst det händer någon olycka inne men inte alls mycket, jag är verklige så stolt över dem.
Sedan när jag skriver detta så funderade jag så på vad jag ska skriva mera, valparna är idag 7 veckor och om en vecka börjar de att flytta...känns så konstigt att de bara ska bo här i ca 1 vecka till. Man myser så mycket det går för snart är huset tomt. Försöker förbereda valparna på det mesta innan de ska flytta såsom koppel och bilträning, kalla på dem med namn, kom när de kommer springades, beröm när de gör sina behov. Ja allt möjligt tänkbart försöker man förbereda för att det ska bli så smidigt som möjligt för valparna och dess nya ägare vid flytten.
Ja jag kan knappt förstå att det faktiskt gått 7 veckor sedan det såg ut så här i bloggen...

6 underbara valpar föddes och jag är så stolt över dessa fantastiskt härliga valpar!!!
//Önskar Er läsare en fortsatt Trevlig kväll! Och kanske får vi några kommentarer ;)

Dag 48

Idag har vi varit ute och det har regnat, haglat och varit riktigt kyligt ute men det har inte hindrat valparna från att stanna ute som ni ser



Vi försöker att med varje individ kalla på dem med deras tilltalsnamn och att koppelträna dem var och en för sig.
Nu blir det till att mysa ikväll med 4benta och 2benta.
//Önskar er en fortsatt trevlig kväll!


Dag 47

Idag har vi varit ute och åkt bil och det var väldigt spännande. Vad hamnade vi i nu för något...släpp oss ut någon snälla!!!
 
Lite protester i början men varför inte bjuda på lite skönsång i bilen så att chauffören inte somnar =). Men efter en stund så somnade alla så sött!
Vi har även fått på oss något konstigt på kroppen och nåt annat konstigt som gör att man inte kan springa omkring längre som man vill. Usch detta var något konstigt men det är visst bra att öva på?!


Det var som tur var ingen lång tur utan mer bara ut genom dörren och ut på gatan för att få känslan att ha en sele samt koppel på. Det är ett helt underbart gäng att ha att göra med och de är väldigt nyfikna på omgivningen, så härligt!
//Ha en fortsatt skön Söndag!

RSS 2.0